PÁTEČNÍ PROGRAM
příjezd účastníků -
z technických důvodů parkování pouze před budovami volná zábava -
oficiální zahájení v 21.00
volný program
SOBOTNÍ PROGRAM
od 8.00 do 10hod. snídaně
DOPORUČUJI VYTISKNOUT a pak
Branně orientační vyjížďka po horách Krušných, tentokrát na téma hore dolů cca 130km -
doporučuji vyjet od základny nejpozději v 10.00 hodin místního času .
Průměrná rychlost 26 km / hod.
Stejně jako v minulých ročnících ani letos nepůjde o rychlost, ale o úspěšné zdolání trasy a zdárné dosažení cíle, přičemž obojí je zase o něco málo ztíženo vložením nových prvků orientace. Doufám, že v tomto směru mne nezklamou zvláště vyhlášení odborníci(-e) na navigaci.
napiš si ČAS OPUŠTĚNÍ ZÁKLADNY ……………..
1) Každý účastník musí být vybaven dostatečným množstvím pitné vody a mapou Krušných hor , a to nejlépe v měřítku 1 : 1.
2) Závod není vhodný pro majitele motocyklů Harley Davidson - po cestě nejsou servisní střediska.
3) Závod není vhodný pro majitele strojů s malou nádrží - trasa vede pustinou, kde nejsou čerpací stanice.
4) Za neúspěch v soutěži je jako obvykle odpovědný spolujezdec.
5) Návrat na základnu je plánován na neděli, alespoň pro ty, kteří budou včas nalezeni oddílem dobrovolných hasičů, orgány činnými v trestním řízení, příslušníky ochrany hranic schengenského prostoru či záchrannou zdravotní službou.
další podrobnosti budou předány v sobotu po snídani - ne že si budete pomáhat přítelem googlem1. Vyjeď od základny směr Boží Dar po č. 25 –
případně natankuj – pokračuj po č.219 a odboč vpravo hore na nejvyšší bod hor Krušných
KLÍNOVEC - na rozcestníku u rozhledny zjisti – za kolik kilometrů pěšky dojdeš po žluté do Ostrova a jakým směrem ?? ……………
2. Vrať se zpět na č. 219 a pokračuj dále dolů u bývalého hotelu Nástup odboč vpravo horena č. 223 po 6,5 km zastav na odbočce na SRNÍ / U Meluzíny /– na orientační tabuli č.10 najdeš odpověď na otázku – kolik medvědů bylo v Sasku uloveno v letech 1611 – 1717 ??..................
3. Pak jeď dále směr Srní dolů po č. 2235 – mírně vlevo směr na Boč a najedeš na hlavní směr vlevo hore Chomutov č. E 442 a po 1500 m. odboč vlevo dolů na Pernštejn – tam najdi Restauraci s pivovarem Chalupník a napiš mi kolik druhů piva tento pivovar vaří a doplň jejich názvy ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….můžeš si tam dát i oběd / vaří dobře / příští možnost už asi nebudeš mít
4. Dále můžeš pokračovat dvěma směry – schůdnější pokračuj dále hore na Údolíčko – Horní Halže
- nebo se vrať 200 m na hlavní a pokračuj vpravo hore na Vykmanov – Horní Halže / opravdu husté a nebezpečné serpentiny / na č. 223 Měděnec tam vpravo dolů na Klášterní Jeseň
5. Měděnec u kostela za odbočkou najdeš orien.tabuli a tam mi zjisti v kterém roce byl Měděnec povýšen na Královské horní město , co to vlastně znamenalo a kolik má v současné době obyvatel …………………………………………………………………………………………
6. pokračuj směrem po č.22314 asi 800 m a najdeš tam odpočívadlo a Altán i Sfingy s nádherným výhledem do Podkrušnohoří - tam si najdeš v kolika metrech se právě nacházíš a v kterém roce byl armádou odstřelen místní hotel s restaurací a také jak se nazýval ??...................................................
7. pokračuj dolů na státní č. 13 až do Klášterce – na kruháči vpravo dolů do památkové zóny a navštívíš za snížené vstupné 90,- Kč pod heslem „ TAŤKA „ “ Muzeum hodin „ máš tam domluvenou asi hodinovou prohlídku i s výkladem . – tam zjisti v kterém roce byly vyrobeny unikátní vodní hodiny , odkud pochází …………… , čím jsou poháněny …………….., jak dlouho vydrží na jedno nabití ………a z jakého roku jsou……………………………………………………………..
8. Pak pokračuj dále hore až ne světelnou křižovatku kde odboč vlevo na č. 224 hore směr Měděnec a drž se vlevo na č. 22316
9. Petlery - tam někde možná lítá čarodějnice u které je její doporučení které mi opiš a hlavně se ho drž ……………………………………………………………………………..
10. hore odboč vpravo na č. 223 a pak zase vpravo po 223 a pak po 2 km vpravo na č. 224 a dolů - Nová Víska a vlevo kousek po státní č. 13 . Odboč vlevo hore na
11. Místo – hrad Hasištejn – můžeš si udělat i prohlídku ale nezapomeň u brány mi zjistit kdy byla dokončena ……………………………………………………………………
12. Až pak budeš zase stoupat hore po č. 22322 jenom mi dopiš co je tam vysokýho ……………………………
13. Nahoře to vem vlevo na Výsluní – a u kostela zastav a koukni dovnitř kde najdeš info – a, kde měl být původně kostel postaven ………………….., b. v kterém roce vyhořel po třetí …………..,………a kolik sviní tam bydlelo v 2. polovině 17. Století ………………………………
14. Za obcí Výsluní můžeš odbočit první možnou vlevo dolů č. 22319 na Třebíšku a projedeš krásným údolím až k první další odbočce vpravo hore .
15. Pak už můžeš pokračovat na základnu k večeři , jenom po cestě mi ještě někde najdi název štoly u Měděnce a kolik je vlastně na Farmě větrných elektráren ??....................................
vyplň ČAS NÁVRATU …………………
KOLIK KM jsi ujel po vymezené trase ………
Jméno posádky ……………………………..
po návratu budou ještě soutěže a kvíz i tombola volný program
oficiální vyhodnocení , předání cen a ukončení v 21.00 hod
volný program
neděle 23.8.před snídaní prosím o stáhnutí povlečení - ušetříte nám spoustu prácesnídaně od 8.00 -
tým bych opět poprosil o součinost při úklidu a pomalu jedeme k domovům
Pokud se z nějakých důvodů nemůžeš zúčastnit prosím nahlaš to včas. Ještě stále jsou zájemci o Tvou postýlku !!!!!!!!!!